Lectures

 

Wild Alaska

En rundrejse i verdens smukkeste vildmark.
Det er fortællinger og billeder fra flere års ekspeditioner med vandflyver, gummibåd og telt. Vi sejler ned ad Yukon-flodens rivende vandmasser, besøger Alaskas største hvalros-koloni i Bering-havet og lever side om side med grizzly-bjørne. Vi tæller hvide hvaler fra et fly, følger en eskimo på hvalros-jagt og oplever ødemarkens piloter i deres vanskelige og farlige arbejde. Dieter Betz er selv pilot og har flere års erfaring som "bush-pilot". 


Galapagos - de fortryllede øer

En fotostudie af det enestående dyr - og fugleliv på Galapagos.
En rundrejse til forskellige øer - mange flere end Darwin nåede i sin tid. Vi besøger vulkan-øer, leger med søløver under vandet, oplever fregatfugle som luftpirater og kommer meget tæt på "dragerne", øernes unikke havleguaner. Vi oplever hvaler og havskildpadder og Øernes Giganter, landskildpadderne på nærmeste hold. En rejse i en verden som ikke findes andre steder på jorden.


Cuba - en verden står stille

Nye billeder fra en gammel verden. Havana fremtræder som en smuk gammel kvinde, hvor skønheden stadig anes bag rynkerne. Rejsen fortsætter til det vestlige Cuba - tobakkens have, hvor vi besøger Don Robaina, den berømteste tobaksfarmer af dem alle og hvordan man laver dokumentarfilm "under cover". Og mens alle venter på forandring, går livet videre, som for 50 år siden.


De sidste Øgler

Vi besøger en dansk biolog som studerer de varaner i Malaysia - de sidste nulevende dinosaurer. Han bor helt alene på en lille ø i det sydkinesiske hav sammen med disse kødædende øgler, som kan blive op til 2,5 m lange. Da han skal til at indfange dem , får han hjælp af vennerne. Varanerne bliver målt og vejet og sat fri igen. Det er første gang i historien, vi får et indblik i disse spændende dyrs levevis.


Skov-mennesket

De indfødte kalder Orangutaner for "skovmennesket". Vi besøger dem i deres naturlige omgivelser på Borneo og Sumatra. Begge steder er der oprettet såkaldte "Rehabilitations-Centre", hvor man forsøger at genoptræne disse aber til et liv i regnskoven - efter de har været i fangenskab hos mennesker (kæledyr). Vi følger biologerne i deres arbejde og kommer meget tæt på de store menneskeaber.


Færøerne

Myggenæs - Færøernes smykkesten

Efter en rundrejse på de grønne øer i Nordatlanten, besøger vi

Myggenæs - og oplever livet i en lille bygd på en klippeø i Atlanterhavet. Her bor 20 mennesker under barske forhold, næsten på samme måde, som for hundrede år siden. Der er sket nogle forbedringer i bygden; en lille dieselmotor laver strøm til husene og der kommer en helikopter to gange om ugen, når vejret tillader det. Et færøsk fuglefjeld - en præsentation af de færøske fugle i deres dramatiske omgivelser. Rider, suler, mallemukker, søpapegøjer, tjaldur m.m.Løgpram til Sulawesi

En rejse med fragtbåd i Indonesien. En beskrivelse af, hvordan man idag stadig sejler med gammeldags sejlbåde mellem øerne - her en rejse fra Sumbawa til Sulawesi. Hvordan man lever 14 malaysiske sømænd og to illegale turister stuvet sammen i en lille båd, der er fyldt med løg til randen.


At flyve med ballon

Hvordan gør man ? Vi flyver med varmluft-ballon over Afrika og ser mange dyr fra luften. Vi lander i savannen. Fotografierne viser hele forløbet - set udefra og indefra ballonens kurv - plus dyrebilleder fra luften og på jorden.


Bush-pilot

Junglens flyvende postbud

Dieter Betz fortæller om sit arbejde som pilot i sydamerikas regnskove, hvor han fløj forsyninger ud til guldgravere og diamantsmuglere, og gennemførte ambulanceflyvninger med livet som indsats.


At surfe på himlen

Svæveflyvning under ekstreme forhold. Vi flyver over de New Zealandske alper på usynlige bølger op til 10 kilometers højde – helt uden motor.


En dag hos løverne

Fra vores telt midt på den afrikanske savanne følger vi en løvefamilie i flere uger. Vi kommer på nærmeste hold med ungerne og oplever dem i deres vilde leg og ved et festmåltid af et nedlagt bytte, alt imens den gamle hanløve hviler sig i nærheden og holder øje med det hele.


Gorilla

Efter en rundrejse i Uganda besøger vi de sidste bjerg-gorillaer i vulkanlandet Rwuanda( 2 besøg i 1998-99 ) Mens vi sidder i silende regn i midten af Gorillafamilien, kommer gorilla-mor og tager fotografen i hånden.


Leg med delfiner

Historien fortæller om at møde delfiner: i Det røde Hav, hvor vi dykker med dem på nærmeste hold (undervands-billeder) - i den mexikanske golf, hvor de leger omkring båden (en delfin-mor viser sin nyfødte unge) - ved den australske vestkyst, hvor delfiner kommer fra havet til kysten, for at lege med mennesker. Og til sidst delfiner i leg med hinanden og havets kræfter (i bovbølgen af et stort tankskib, i hækbølgen af en hurtigbåd m.m.)


Albatrosser og millioner af får

En rundrejse på New Zealand fra "Bay of Islands" i nord til fjordlandet i syd. Dykning. Flyvning med helikopter og bush-piloter over sneklædte tinder, gennem dybe slugter i et af verdens smukkeste landskaber. White water rafting på den vildeste flod på syd-øen, grade 5-6. Ude ved kysten finder vi søløver, albatrosser og pingviner.


Havets giganter

Den californiske gråhval vandrer hvert år fra Ishavet i nord til Mexicos laguner i syd, hvor de parrer sig og får deres unger. Hannerne laver opvisning ved at lave gevaldige spring og plask.

En hval fødes og hunhvalen viser sin unge frem.

Næste stop er Costa Rica, hvor verdens største skildpadde gå i land om natten for at lægge æg. Vi ser hundreder af nyklækkede skildpadder og oplever deres mange fjender. Steder: Sipadan Øen (Borneo), Costa Rica og Galapagos

 

Efter foto-rejser i mere end 100 lande (inklusive Frankrig, hvor dette billede stammer fra) er der stof til utallige foredrag som kan tilpasses efter ønske.